Nyheder og artikler

Knuser-området på E&H-messen bliver større end nogensinde

arrow_backTil oversigten

2. maj 2024

Seks virksomheder stiller op med en række knusere, der tilsammen gør knuser-området rekordstort på årets E&H - Entreprenør & Håndværk. Knusere er i høj kurs i en tid med fokus på genbrug, og de store maskiner kan opleves i brug på den arbejdende messe, der finder sted 13.-15. juni 2024 på messeområdet ved MCH Outdoor Arena nær MCH Messecenter Herning.


I knuser-området på årets udgave af E&H kan besøgende se frem til at opleve de store maskiner knuse brokker og sortere jord, ligesom der vil være demonstrationer af, hvordan træ neddeles og sorteres. Der venter et bredt udvalg af maskiner i forskellige størrelser og med forskellige drivliner og kapaciteter, og når knuser-området i år er større end nogensinde på E&H-messen, er det med god grund.

- Princippet med cirkulær økonomi og nyttiggørelse af de materialer, vi har til rådighed, bliver mere og mere afgørende, og derfor er både knusning, sortering og neddeling et marked i vækst. Vi vil alle gerne reducere CO2-udslippet og samtidig forsøge at genbruge så meget af det materiale, vi nu engang har til rådighed, påpeger afdelingschef i Meldgaard Handel Klaus Meldgaard.

Og det kan knuserne, der tilmed er inde i en rivende udvikling, hvad angår ikke mindst maskinernes kapacitet og effektivitet, der stiger og stiger. Samtidig tåler de ifølge Klaus Meldgaard nu større fremmedlegemer, da hydrauliske mekanismer aktiveres, når eksempelvis et stykke jern havner i rotorhuset. Alt sammen er det noget, de besøgende kan få et grundigt indblik i på E&H-messen:

- Under årets E&H-messe vil de maskiner, der demonstreres, afspejle de seneste nye teknologier, så det bliver særdeles interessant for alle relevante fagfolk. Udviklingen går hurtigt, og på messen kan maskinerne opleves i deres rette miljø, konstaterer Klaus Meldgaard.

Meldgaard Handel medbringer selv neddeleren Terex Ecotec TSS 390 og Backers' stjernesorteringsanlæg.


UDSTILLER: DEMO-DIMENSION ABSOLUT VIGTIG
Blandt de øvrige udstillere i knuser-området finder man Wirtgen, der også ser en stor fordel i, at maskinerne kan opleves i brug.

- Det er absolut meget vigtigt, at de besøgende kan opleve maskinerne i funktion, og det relaterer sig jo til alt det her med at sparke dæk og mærke stemningen. Knuser-området og messen i det hele taget inviterer til, at folk kan stille spørgsmål, snakke og diskutere og ikke mindst se og sammenligne de forskellige mærkers maskiner. Det er et stort fokusområde, at messen er en arbejdende messe, fastslår administrerende direktør i Wirtgen Jan Dahl, der har store forventninger til årets udgave af knuser-området:

- Jeg forventer, at der kommer til at være godt gang i den, og at vi møder både interesserede og købelystne besøgende, der er klar til at investere nu og her såvel som på sigt. Og så er jeg overbevist om, at vi kan samle en masse folk, når først de store maskiner begynder at brumme.

Wirtgen medbringer sortereren MS 952 I EVO, knuseren MR 110 I EVO og et stakkebånd på 20 meter - alle fra Kleemann.


NY UDSTILLER I KNUSER-OMRÅDET: VIL LEVERE ET GODT SHOW
AE Maskiner udstiller som noget nyt i knuser-området, og det er en direkte konsekvens af, at virksomheden siden sidste E&H-messe er blevet importør af knusere og sorteringsanlæg fra Keestrack. Også hos AE Maskiner er forventningerne i top.

- Først og fremmest forventer vi, at knuser-området og messen i det hele taget bliver godt besøgt, og dernæst glæder vi os meget til forhåbentlig at tiltrække og underholde en masse interesserede kunder med et godt show. Derudover satser vi på godt vejr, så denne helt unikke, arbejdende messe får de bedste betingelser, lyder det fra salgschef recycling i AE Maskiner Jesper Vinter.

Han oplyser videre, at virksomheden blandt andet medbringer en fuldelektrisk, CO2-neutral knuser fra Keestrack.

Foruden Meldgaard Handel, Wirtgen og AE Maskiner tæller udstillerne i knuser-området Vermeer, CBS Wearparts og Aksel Benzin, der i alt forventes blandt andet at knuse 2.000 tons beton på messen. Konferencier bliver komiker Anders Bircow, der således får til opgave at guide de besøgende igennem de mange demonstrationer.

E&H - Entreprenør & Håndværk finder sted på det store udendørs messeområde ved MCH Outdoor Arena nær MCH Messecenter Herning 13.-15. juni 2024.

Foto: MCH/Tony Brøchner

keyboard_arrow_up