Nyheder og artikler

Komatsu går elektrisk på E&H

arrow_backTil oversigten

30. maj 2024 | Scantruck A/S

El-gravemaskiner på både 3 og 15 tons præsenteres i Herning – Danmarkspremiere til både stor og kompakt 20 tons hjulgravemaskine

Scantruck A/S er klar til at præsentere elektriske gravemaskiner på henholdsvis 3 og 15 tons, når entreprenørudstillingen E&H afvikles i Herning fra den 13. til den 15. juni. Komatsu venter at være klar til at levere fabrikkens første el-drevne PC33E minigraver sidst på året og giver et smugkig på E&H. Men også fabrikkens første bud på en 15 tons el-graver kommer med på messen.

”I modsætning til nogle af de el-maskiner, der allerede kører rundt på det danske marked, lancerer Komatsu ikke el-drift ved at hive motoren ud af en diesel-maskine og tillempe med en el-motor. Fabrikken har konstrueret og bygger de el-drevne maskiner som det, de er. Nemlig el-maskiner”, fortæller produktchef Kasper Vissing hos Scantruck A/S.

”Indtil videre er der bygget et begrænset antal af 15-tons gravere, en PC138E. Maskinerne er bygget 100 procent som elektriske gravere fra fabrikken og skal nu testes ude i det virkelige liv for at kunne indfri alle krav optimalt. Der samles erfaring til videreudvikling og testes forskellige ting på forskellige opgaver. Når alt er testet fuldstændig igennem, går serieproduktionen i gang”, fortæller Kasper Vissing.
Derfor er maskinen, der vises på E&H, en såkaldt ”Market pilot”.

Ny hjulgraver
Udviklingen af den mindre minigraver PC33E er længere fremme, og der er altså udsigt til, at den danske importør kan aflevere de første eksemplarer senere i år.

Ellerterne bliver dog ikke de eneste markante nyheder med Komatsu-logoet. Fabrikken har netop vist den nye hjulgravemaskine PW198 på den internationale entreprenørmesse Intermat i Paris, og selv om første eksemplar endnu ikke har sat hjulene på dansk jord, er der sat navnemærkat på maskinen.

”PW198 er en stor og kompakt hjulgraver på 20 tons, som kommer til at toppe modelprogrammet over gravemaskiner på hjul. Den hidtil største hjulgraver er 18 tons maskinen PW180-11, men nu ruller PW198-11 altså forbi og tager rollen som familiens gravende overhoved på hjul. Maskinen har en kort bagende og opfylder dermed alle krav til en kompakt maskine, der kan arbejde effektivt, hvor pladsen er begrænset. Ikke mindst i byområder og til vejarbejde er der behov for den kompakte power, som PW198 nu kommer med”, siger Kasper Vissing.

Dozer-demo
Scantruck holder sig i det hele taget ikke tilbage med hestekræfter i overflod på E&H. Danmarks største maskinfirma læsser ikke færre end 22 maskiner af de store transportere. Præcis halvdelen af dem er fra Komatsu, som er Scantrucks helt store entreprenørmærke. To af maskinerne er dozere, hvor D61PXi bliver udstillet på standen, og D71PXi kommer i aktion på messens demo-område.

Manitou melder ind med syv røde maskiner af forskellige modeller fra den lille Ultra Light Manitou ULM412 til rotationsteleskoplæsseren MRT2660 med løftehøjde på 26 meter.

”Weycor bliver repræsenteret af de to små gummihjulslæssere AR320 og AR380. I den store afdeling deltager Sennebogen med 42 tons teleskopkranen 643E-R med en løftekapacitet på 40 tons og en løftehøjde op til 43 meter. Den irske producent af knusere og sortereværker, McCloskey, laver også neddelere og deltager i E&H med en 35 tons tung ES-250, som med 510 heste i motorrummet neddeler op til 100 tons husholdningsaffald eller 70 tons træ i timen”, fortæller Scantrucks markedschef, Dennis Faurby.

Flere artikler fra Scantruck A/S

Artikel er skrevet af:

Scantruck A/S

Scantruck A/S er Danmarks største udbyder af entreprenørmateriel, teleskoplæssere og kraner. Vi vil ikke bare være de største, men de bedste. Vores position på markedet forpligter. Hver dag arbejder vi stenhårdt på at levere effektive kvalitetsmaskiner og professionel service til entreprenør- og byggebranchen, industrien og landbruget.

Scantruck A/S er en succeshistorie. Virksomheden blev grundlagt i 1996 under ydmyge forhold. Siden dengang er det kun gået fremad. Vi er en del af NCN-gruppen og et søsterselskab til N.C. Nielsen A/S, der er landets største leverandør af gaffeltruck, terminal

Se profil
keyboard_arrow_up